Gonca Elibol


1981 İzmir doğumlu Gonca Elibol, İşletme Fakültesi mezunudur. Yüksek Lisans eğitimini Yönetim ve Organizasyon Bölümünde “İş Dünyasında Astların Öğrenme ve Başarısı Artıran Liderlik Tipleri” konulu bitirme çalışması ile tamamlamıştır. Halen Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünde 2. Yüksek Lisansını yapmaktadır.

 

Çalışma hayatına Sabancı Holdinge bağlı GıdaSA şirketinde İnsan Kaynakları bölümünde başlamış, kariyerine Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezinde İnsan Kaynakları Yönetiminin başına geçerek; Ege Bölge ve bölgeye bağlı olan İzmir, Manisa, Denizli, Uşak, Muğla, Marmaris, Aydın illeri olan Merkez Müdürlüklerinin insan kaynaklarının tüm fonksiyonlarını 11 yıl boyunca yönetmiştir.


Sabancı Holding ve Türk Kızılayında çalıştığı yıllarda; yeniden yapılanma, iş hukuku, bordro ve özlük işleri, yetkinlik bazlı mülakat, iş güvenliği, hizmet alım alt işveren, eğitim&geliştirme, performans yönetim sistemi, kurumsallaşma, iş analizleri,görev tanımları, kariyer planlama, bütçe yönetimi, norm kadro çalışmaları, denetçi, yetenek yönetimi alanları gibi stratejik insan kaynaklarının tüm süreçlerini yönetmiştir. İnsan Kaynaklarının "Stratejik Partner"  olmasını ilke edinmiştir. Kalite Yönetim Sistemlerine yoğun ilgisi ve çalışmaları olan Elibol aynı zamanda bir tetkikçidir. Kızılay’da çalıştığı yıllarda Amerika Birleşik Devletleri tarafından verilen Joint Commission International (JCI) belgesinin alınmasında görev alarak Kızılayın akredite olmasına katkı sağlamıştır.

Elibol, çalışmalarına ek olarak Ege Bölgesinde faaliyet gösteren bir TV kanalında  markası kendisine ait olan Senin Kariyerin adlı İnsan Kaynakları, İş ve Ekonomi temalı program hazırlayıp sunmuştur. Haftada bir gün bir saat canlı olarak yayınlanan programı 150 hafta boyunca izleyici ile buluşturmuştur.

 

Elibol, uzun yıllar tam zamanlı kurumsal tecrübesinin ardından, Senin Kariyerin Danışmanlık şirketini kurmuştur. Kamu ve Özel Sektöre; Kurumsal Gelişim Eğitimleri, Yönetim ve Kurumsallaşma Danışmanlığı, Marka Danışmanlığı, Ekonomi Danışmanlığı, Yönetici Mentorluğu ve İçerik Üreticiliği alanlarında hizmetler vermektedir.

Elibol kamu ve özel sektöre: Etkin Yönetim ve Liderlik, Protokol Kuralları ve Nezaket Kuralları, Etkili İletişim ve Takım Çalışması, Stres Yönetimi, Öfke Kontrolü ve Motivasyon, Sürdürülebilir Kalkınmada Çalışma hayatının Sorumlulukları, Kriz Yönetimi ve Problem Çözme Teknikleri, Finansal Okuryazarlık, İnsan Kaynakları Yönetimi Sertifika Programı,  Liderlik Akademi Programı, Performans Yönetim Sistemi, Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri, Yargı Kararları Işığında İş Hukuku Uygulamaları, Kurumsallaşma, Verimlilik ve Zaman Yönetimi, Çalışma Hayatında Başarı için Astların ve Üstlerin Rolü vb.konularda eğitimler vermektedir. 

İş Dünyasında Başarı için Çalışanların ve Liderlerin Rolü, "Pozitif Etki" (İş ve Sosyal Hayatta Kazanma Rehberi) ve Yükselişin Kodları (Sürdürülebilir Büyüme ve Kalkınmanın Yolu) isimlerinde yayınlanmış üç kitabı bulunmaktadır. Ayrıca Turkuvaz Medya Grubuna bağlı Yeni Asır Gazetesinde Ekonomi Köşe Yazarlığı yapmaktadır. Çeşitli dergi ve platformlarda makaleler yazan Elibol; yönetim, iş hukuku, ekonomi, savunma sanayi, teknoloji, tarım, enerji, çevre (iklim değişikliği), tarih, XYZ Kuşağı, dijital dönüşüm  konuları ilgi alanıdır. Bu alanlarda kurumlara içerik de üretmektedir. Zirve ve etkinliklere konuşmacı olarak davet edilmektedir.

 

Akademik çalışmaları da seven Elibol, Yaşar Üniversitesinde Ekonomi ve İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesinde İnsan Kaynakları Yönetimi dersi vermiştir.

 

Ülkesinin sorunlarını dert edinen girişimci bir Türk kadını olarak; "ülkemizin güçlü bir ekonomiye sahip olması, refah seviyesinin artması ve insani gelişmişlik endekslerinin yükselmesi adına "ben ne yapabilirim?" sorusundan hareketle çalışmalarını yürütmektedir. İnsanın kalite ve niteliğinin artmasının toplumu geliştirdiğine, kurumsal başarıların ise ülke ekonomisini güçlendirdiğine inanmaktadır. Elibol'un çalışma hedefi; ehliyet, liyakat, doğru yönetim modelleri ile kurumların yönetilmesi, sektöründe lider, topluma ve çevreye katkı sağlayan, dünyaya rol model kurumların sayıların artmasına katkı sağlamaktır.

2017 yılında “yılın en iyi eğitmeni ve kurumsal yönetim danışmanı” ödülü alan Elibol evli olup 2005 doğumlu bir kızı vardır.